Vacature voorzitter

Wij zoeken in ons bestuur een voorzitter. Momenteel bestaat het bestuur uit een penningmeester, een secretaris en een coördinator paardrijden. Onze vorige voorzitter moest helaas stoppen vanwege uitbreiding van zijn baan.
Wij zoeken iemand met affiniteit met de doelgroep die bijvoorbeeld een netwerk kan onderhouden en met ons mee kan denken en doen om de Stichting te laten groeien. Info kunt u vinden op deze website. Een stabiel bestuur maakt dat ruiters en vrijwilligers zich gezien voelen binnen de Stichting.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn biedt onze speciale ruiters de mogelijkheid om paard te rijden en te mennen.

Het is een unieke ervaring voor hen  om op deze manier met hun sport bezig te zijn. Waar het voor de een vooral om de gezelligheid gaat , het contact met het paard en met de vrijwilliger , is het voor de ander een hele fijne manier van fysiotherapie.

Hierbij zijn onze  vrijwilligers van onschatbare waarde voor de ruiters en menners.

Werkzaamheden 
De voorzitter die wij zoeken heeft de volgende taken:

  • ziet toe op een goede taakverdeling binnen het bestuur;
  • vertegenwoordigt de organisatie naar buiten toe, onderhoudt contacten met belangrijke instanties;
  • bereidt de bestuursvergaderingen voor en zit deze voor;
  • zorgt voor een goede besluitvorming en een adequate uitvoering;
  • stelt (samen met de secretaris) een agenda op;

Wij vragen iemand die enthousiast is met communicatieve en bestuurlijke kwaliteiten die mensen met een beperking een warm hart toedraagt

Wij bieden 
Het betreft een vrijwilligersfunctie met als beloning dankbaarheid van mensen die zonder SPG Apeldoorn niet tot paardrijden zouden komen, maar voor wie het wel veel betekent.

Tijdsbesteding
Wij vergaderen ongeveer 7 keer per jaar.